molen Desiré

Desiré oftewel de Megense molen (stellingmolen) stamt uit 1874/1875 nadat zijn voorganger: een standerdmolen, in 1872 is afgebrand. Vele onderdelen uit die standerdmolen zijn in de Desiré terug te vinden.

In 1923 koopt de vader van de huidige eigenaar de molen aan. Al meer dan 90 jaar is de molen in bezit van de familie Van de Camp. De molen dankt zijn naam aan de jongste dochter van de huidige eigenaar.De molen kwam in de dertiger jaren geleidelijk aan stil te staan en is na diverse restauraties in zeer goede staat.

De stichting “Behoud Molen Desiré Megen”, opgericht in maart 2014, heeft bewerkstelligd dat naast de restauratie van de totale molen deze ook zoveel als mogelijk is teruggebracht in de originele staat.

Van het biologische meel dat gemalen wordt bij de molen worden unieke broden gebakken die alleen in ons winkeltje worden verkrijgbaar zijn.

Op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur wordt er op de molen tarwe of veevoer gemalen, u bent dan van harte welkom om een kijkje te komen nemen.