Nieuw bij de Megense Molen: Ambachtelijk gerookte paling en vis van de Smoking Bastards

Vanaf vrijdag 20 december is er iedere twee weken verse, ambachtelijk gerookte paling en vis verkrijgbaar in Megen. Dit dankzij de tip van mevrouw Venhoven, de samenwerking tussen Richard Houdijk van de Megense Molen en het team van Pijlerzorg. Én dankzij de mobiele visrokerij Smoking Bastards natuurlijk.

Op een zonnige dag in 2017 zat Smoking Bastards oprichter Coen Reis in het mooie Bergharen in zijn tuin vis te roken. Hij had diezelfde dag bij De Forel een aantal hele mooie forellen gevangen. Hij zat geduldig te wachten bij zijn rooktonnetje tot de vis klaar was, toen er iemand de tuin in kwam. Het was Bas, een toen nog onbekende voor Coen. Hij kwam een boerenfox puppy kopen bij de familie Reijs. Ze raakten aan de praat en het bleek dat zij de zelfde passie van het visroken deelden. En je raadt het… De jongens gingen samen visroken en al snel liep deze hobby een béétje uit de hand!

Niet lang daarna kwam Joost van Casteren, veehouder en eigenaar van Boerderijwinkel ’t is Oké met de vraag: Zouden jullie die heerlijke vis bij mijn winkel willen roken? Dit zouden mijn klanten erg waarderen! Natuurlijk namen ze deze uitdaging aan, waarna de toenmalige rookton veel te klein bleek.

Vier rooktonnen en twee jaar verder, gaat ‘bastard’ Coen op pad in een oude brandweerwagen, samen met zijn vriendin Sabina. De Mobiele Visrokerij Smoking Bastards is uitgegroeid tot een lokaal succes, met intussen ruim 1200 Facebook volgers, die regelmatig laten weten hoe blij ze zijn met de gerookte paling en vis.

Zo ook mevrouw Venhoven uit Megen, die spontaan op Facebook vroeg: “Wanneer komen jullie es naar het mooie Megen?” Waarop de Smoking Bastards reageerden: “Nou, als je daar een leuke locatie weet, dan komen we graag!” En zo gezegd zo gedaan. Dankzij mevrouw Venhoven, die hen tipte om contact op te nemen met Megense Molen zullen de Smoking Bastards vanaf vrijdag 20 december iedere 1e en 3e vrijdag van de maand de heerlijkste gerookte paling en vis verzorgen.

Ze beginnen rond een uur of 11 met het roken bij de Molen aan de Molenstraat 2A in Megen. Maar de paling en vis zijn pas rond 13:00 uur klaar en dan start de verkoop. Meestal blijven ‘de bastards’ tot een uur of vijf, maar als alles eerder op is… vist u misschien achter het net. Dus op tijd komen is handig of anders alvast reserveren via Facebook (facebook.com/visrokerijsmokingbastards ) of via de contactinformatie op hun website www.smokingbastards.nl .